Friday, February 3, 2023

Oglasi za Android uređaje koji podržavaju instalaciju LineageOS-a

Proizvođač više ne podržava vaš android smartphone i ne ažurira OS? Neki app više ne radi na staroj verziji sustava, a novi mobitel ne želite kupiti jer ovaj koji imate zapravo nije za bacit? Želite napraviti de-googleizaciju svog telefona? Trebate privatni 'burner' phone? Ili vam treba uređaj za testiranje appova sa najnovijom verzijom androida?

Prije par mjeseci sam preko Njuškala kupio smartphone za 200 kn. Nokia 6.1 stara par godina. Sve radi super osim što mobitel ima napuknut ekran - što meni za testiranje ni malo ne smeta. Izbrisao sam postojeći OS i umjesto njega stavio LineageOS. I evo, prije neki dan vidim da već postoji update za LineageOS 20.0 (Android 13)!

Ako ste dovoljno odvažni i skloni eksperimentiranju, evo vam tablica sa 100+ Njuškalo oglasa za androide (ispod 500 kn) koji podržavaju instalaciju LineageOS-a.

Napomena, tablica je zadnji put ažurirana prije par mjeseci, tako da neke stvari više nisu aktualne. Ako netko ima volje, može je ažurirati, neka javi u komentaru ako je zainteresiran. Link: 

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1S2cN9HI0kbpxEn53T4qQxn-Th5N3O8-wOT10qNj71hI/edit?usp=sharing

 

No comments:

Post a Comment